Fazolková polévka smetanová
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 600 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Petržel kořen
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 250 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 40 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 23.8 mg
- Draslík 435.6 mg
- Vláknina 6363.6 mg
- Vitamín A 6363.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na tenčí kolečka, fazolky očistíme a nakrájíme na kratší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.
-
2
Kořenovou zeleninu s fazolkami vaříme ve vývaru.
-
3
Na másle zpěníme cibuli, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zašleháme do polévky, přidáme česnek, sůl, pepř a provaříme. Před podáváním do polévky vmícháme smetanu a petrželovou nať.