Bramborová polévka se zelenými paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 20 g
- Sodík 474 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 40.4 mg
- Draslík 592.1 mg
- Vláknina 6584 mg
- Vitamín A 6584 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, papriky očistíme, vykrojíme semena a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Na másle zpěníme cibuli s paprikami, zasypeme moukou, zarestujeme a rozředíme vývarem.
-
3
Brambory vložíme do vroucí vody, osolíme a vaříme zhruba 5 minut. Paprikovou směs vlijeme do brambor, dobře promícháme a povaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu vmícháme smetanu a podáváme.