Smrže s krémovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 38 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 58.7 mg
- Draslík 97.4 mg
- Vláknina 18052.5 mg
- Vitamín A 18052.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200°C. Smrže ponoříme přibližně na 5 minut do studené, řádně osolené vody (abychom z hub vypudili případný hmyz). Následně houby řádně opláchneme a osušíme. Velké smrže překrojíme napůl, malé nekrájíme.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo. Přihodíme houby a za stálého míchání je dusíme 15 minut. Zhruba v polovině dušení je osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu.
-
3
Následně je zalijeme zakysanou smetanou a koňakem, směs důkladně promícháme. Povaříme ji na mírném plameni, dokud nevznikne hladká krémovitá směs.
-
4
Komínky z listového těsta vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 5 minut. Po vyjmutí je naplníme houbovým krémem a ihned podáváme.