Čočková polévka s křemenáči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1561 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 741.1 mg
- Vláknina 16876.2 mg
- Vitamín A 16876.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulku očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka.
-
2
Na pánvi předehřejeme olej a čočku a zhruba 1 minutu podusíme. Do pánve přihodíme cibulku a podusíme další 3 minuty. Do směsi přilijeme zeleninový vývar, přivedeme do bodu varu a na mírném plameni povaříme 15 minut.
-
3
Křemenáče očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, dokud nezpění. Křemenáče vložíme a smažíme zhruba 5 minut.
-
4
Kerblík omyjeme, osušíme, zbavíme lístků a odložíme stranou.
-
5
Do polévky přidáme smetanu a rajský protlak. Polévku opět přivedeme k varu a podle chuti přidáme sůl, pepř a kari.
-
6
Polévku rozmixujeme, ozdobíme plátky křemenáčů a lístky kerblíku.