Kuře zapečené s těstovinami a zeleninou
Suroviny
- 250 g Těstoviny konzumní
- 150 g Žampiony čerstvé
- 375 g Strouhanka
- 500 g Kuřecí prsa
- 125 g Med včelí
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 60 ml Víno červené
- 2 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Hořčice staroanglická
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Cuketa
- 1 stroužek Česnek
- 0.27 polévková lžíce řepkový olej
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 912 kcal
- Sacharidy 151 g
- Tuky 13 g
- Sodík 809 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 1306.4 mg
- Vláknina 5624 mg
- Vitamín A 5624 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V dostatečném množství osolené vroucí vody vaříme 8-10 minut těstoviny rotini (spirálky) al dente, po uvaření slijeme a dáme stranou.
-
2
Na středním ohni, ve větším hrnci, rozpálíme řepkový nebo slunečnicový olej a přidáme kostky kuřecích řízků, kolečka šalotky a prolisovaný česnek a 4 minuty restujeme.
-
3
Připravíme medovo-hořčičnou omáčku. Za stálého míchání ohřejeme červeného víno, med a 1 lžičku ostré anglické hořčice, osolíme a opepříme a necháme zchladnout. Omáčku s kostkami cukety, nakrájenými žampiony a smetanou přidáme k masu, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 5 minut vaříme. Pak vsypeme uvařené těstoviny, promícháme a přesypeme do větší vymazané mělké mísy na zapékání. Posypeme strouhanku se sušenou petrželovou natí, dáme do trouby rozehřáté na 190 °C, kde pečeme 25 minut, povrch strouhanky bude upečený dozlatova a křupavý.