Kuře zapečené s těstovinami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny konzumní
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 375 g Strouhanka
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 125 g Med včelí
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 60 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Hořčice staroanglická
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Cuketa
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.27 polévková lžíce řepkový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 912 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 1306.4 mg
  • Vláknina 5624 mg
  • Vitamín A 5624 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V dostatečném množství osolené vroucí vody vaříme 8-10 minut těstoviny rotini (spirálky) al dente, po uvaření slijeme a dáme stranou.

  • 2

    Na středním ohni, ve větším hrnci, rozpálíme řepkový nebo slunečnicový olej a přidáme kostky kuřecích řízků, kolečka šalotky a prolisovaný česnek a 4 minuty restujeme.

  • 3

    Připravíme medovo-hořčičnou omáčku. Za stálého míchání ohřejeme červeného víno, med a 1 lžičku ostré anglické hořčice, osolíme a opepříme a necháme zchladnout. Omáčku s kostkami cukety, nakrájenými žampiony a smetanou přidáme k masu, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 5 minut vaříme. Pak vsypeme uvařené těstoviny, promícháme a přesypeme do větší vymazané mělké mísy na zapékání. Posypeme strouhanku se sušenou petrželovou natí, dáme do trouby rozehřáté na 190 °C, kde pečeme 25 minut, povrch strouhanky bude upečený dozlatova a křupavý.

Komentáře k receptu