Těstoviny se šafránem a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 140 g Šunka dušená
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 175 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 260.9 mg
  • Draslík 31.3 mg
  • Vláknina 4590.7 mg
  • Vitamín A 4590.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, v níž 8 minut vaříme těstoviny. Mezitím vložíme špetku šafránu na hlubokou pánev, přidáme 2 lžíce vody, přivedeme k varu. Potom odstavíme, necháme 5 minut louhovat. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku, smetanu, nastrouhaný parmezán a opět postavíme na plotnu. Dochutíme solí, pepřem, za stálého mícháni pomalu přivedeme k varu. Hned po dosažení varu omáčku odstavíme a přidáme do ní žloutky. Těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou, můžeme hned podávat.

Komentáře k receptu