Špagety s pancettou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 35 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 28758.8 mg
- Draslík 85.1 mg
- Vláknina 31.8 mg
- Vitamín A 31.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, do které následně vložíme špagety. Vaříme do měkka 8 minut. Poté je scedíme a udržujeme v teple. Mezitím dáme rozehřát do hluboké pánve olej, do nějž přidáme nadrobno nakrájenou pancettu a opékáme ji 8 minut. Smetanu s vejci rozšleháme, osolíme, opepříme. Uvařené špagety vrátíme opět do velkého hrnce, přidáme opečenou pancettu, vejce se smetanou a půlku nastrouhaného parmezánu. Pořádně promícháme a servírujeme na předehřáté talíře. Posypeme zbylým parmezánem a podáváme.