Smažená obalovaná treska s teplou tatarskou omáčkou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 125 g Strouhanka
- 500 g Treska aljašská
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 125 ml Voda pitná
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Bujón slepičí
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 42 g
- Sodík 3000 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 266.7 mg
- Draslík 677.1 mg
- Vláknina 6738 mg
- Vitamín A 6738 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme omáčku. V kastrůlku rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, rozdrobíme bujón, přilijeme vodu a víno a za stálého míchání na mírném ohni cca 1 minutu povaříme. Poté zmírníme teplotu, vmícháme smetanu, najemno nakrájené okurky, kapary, petrželku a cibulku, vše nadrobno nasekané. Znovu prohřejeme ale již nevaříme. Omáčku odstavíme a uchováme teplou.
-
2
Rybí filé obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmažíme po obou stranách cca 2-3 minuty dozlatova. Přelijeme teplou omáčkou a ihned podáváme.