Křenová šlehačka ke grilovanému masu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Křen
  • 4 g Sůl
  • 5 g Cukr moučkový
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 47.1 mg
  • Vláknina 560 mg
  • Vitamín A 560 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křen oloupeme, nastrouháme na jemno, zakapeme citronovou šťávou, smetanu mírně osladíme a vyšleháme do šlehačky. Křen přisolíme a smícháme se šlehačkou.

  • 2

    Používáme zejména ke grilovaným rybám, ale hodí se i ke steakům.

  • 3

    Před podáváním dáme do lednice vychladit.

Komentáře k receptu