Dip s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Mandle
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 53.5 mg
  • Draslík 178.1 mg
  • Vláknina 5034.6 mg
  • Vitamín A 5034.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 98.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nakrájíme cibuli na jemno. V menším hrnci rozpustíme máslo, na kterém dozlatova opečeme připravenou cibuli.

  • 2

    Cibuli zaprášíme moukou, promícháme a přiléváme mléko se smetanou, za stálého míchání vaříme zhruba 5 minut.

  • 3

    Nakonec přidáme mleté mandle, strouhaný oříšek a křen, krátce povaříme, ochutíme solí, pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu