Cibulový chleba s feferonkami
Suroviny
- 130 g Sýr Čedar
- 250 g Mouka pšeničná hrubá
- 130 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.09 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.53 ks Feferony
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 33 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 124.4 mg
- Draslík 208.3 mg
- Vláknina 214.2 mg
- Vitamín A 214.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přimícháme jemně nakrájené nepálivé feferonky bez semínek a půl minuty smažíme. Sýr nastrouháme na jemno a smícháme se smetanou.
-
2
V míse smícháme mouku se solí, kukuřičnou moukou, kypřícím práškem, cukrem, rozpuštěným máslem a vlažným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Těsto dobře vypracujeme.
-
3
Těsto naplníme do máslem vymazané chlebíčkové formy, povrch poklademe směsí cibule a feferonek a přelijeme jej smetanou se sýrem.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Upečený chleba necháme 5 minut zchladnout na mřížce a podáváme. Můžeme jej podávat i studený.