Cibulový chleba s feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Sýr Čedar
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 130 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.09 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.53 ks Feferony
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 124.4 mg
  • Draslík 208.3 mg
  • Vláknina 214.2 mg
  • Vitamín A 214.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přimícháme jemně nakrájené nepálivé feferonky bez semínek a půl minuty smažíme. Sýr nastrouháme na jemno a smícháme se smetanou.

  • 2

    V míse smícháme mouku se solí, kukuřičnou moukou, kypřícím práškem, cukrem, rozpuštěným máslem a vlažným mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Těsto dobře vypracujeme.

  • 3

    Těsto naplníme do máslem vymazané chlebíčkové formy, povrch poklademe směsí cibule a feferonek a přelijeme jej smetanou se sýrem.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Upečený chleba necháme 5 minut zchladnout na mřížce a podáváme. Můžeme jej podávat i studený.

Komentáře k receptu