Slaný listový koláč s fazolovou náplní a zkaramelizovanou cibulí
Suroviny
- 225 g Listové těsto
- 420 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 125 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 3 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Sýr Gruyére
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 22 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 154.1 mg
- Draslík 497.1 mg
- Vláknina 4936.5 mg
- Vitamín A 4936.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zahřejeme troubu na 220°C.
-
2
Na poprášeném vále vyválíme těsto, pak ho přeneseme do máslem vymazané dortové formy (20x5 cm) a dáme na 5 minut do chladničky.
-
3
Rozehřejeme olivový olej na pánvi s těžkým dnem, přidáme plátky cibule, polovinu soli, moučkový cukr a na mírném plameni asi za 20 minut zkaramelizujeme cibuli a dáme stranou.
-
4
Okapané, nakrájené konzervované zelené fazolky v misce rozmačkáme (nebo rozmixujeme), přimícháme strouhaný parmezán, sýr gruyére, rozšlehané vejce, zbytek soli a pepř. Po důkladném promíchání vlijeme do dortové formy s listovým těstem a pečeme 30-35 minut, koláč zezlátne a nabude na velikosti. Po vytažení formy z trouby necháme chladnout ještě 10 minut. Mezitím smícháme najemno nasekanou šalotku a hustou zakysanou smetanu. Hotový koláč polijeme smetanou a navrch dáme zkaramelizovanou cibuli.