Bramborová krémová polévka se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.8 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 848 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 299.6 mg
  • Draslík 576.6 mg
  • Vláknina 6512.2 mg
  • Vitamín A 6512.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku nalijeme vodu, do vařící vody položíme vejce a uvaříme. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme na dvě půlky. Necháme stranou k dalšímu použití.

  • 2

    Cibuli oloupeme, umyjeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci na rozpáleném másle opečeme dozlatova. K opečené cibuli přidáme oloupaný česnek, oloupané, na malé kousky nakrájené brambory, nasekanou petrželovou nať, nasekaný kopr, vše zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a povaříme 20 minut, aby změkly brambory.

  • 3

    Uvařenou polévku ještě horkou rozmixujeme, podle chuti přidáme sůl, pepř, vylijeme smetanu, hrnec vrátíme na sporák, necháme projít varem a odstavíme. Necháme 5 minut pod poklici a potom můžeme porcovat na talíře. Na každou porci položíme dvě půlky vajíčka.

Komentáře k receptu