Filety ze pstruha s omáčkou z cayenského pepře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1151 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 77 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 284 mg
- Draslík 1533.5 mg
- Vláknina 2562.2 mg
- Vitamín A 2562.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 186.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené filety ze pstruha osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi na části másla po obou stranách.
-
2
Očištěnou šalotku nakrájíme, orestujeme na másle, zalijeme smetanou rozmíchanou s trochou mouky a povaříme do zhoustnutí.
-
3
Na zbylém másle orestujeme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a spařená, oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata. Zalijeme scezenou omáčkou, ochutíme kořením na ryby a cayenským pepřem.
-
4
Omáčku podáváme k filetům. Vhodnou přílohou jsou špenátové brambory.