Čajovo-čokoládové lanýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Čokoláda mléčná
  • 125 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 125 ml Voda pitná
  • 2 ks Čaj černý
  • 2 polévková lžíce Kokosová smetana
  • 5 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 6.1 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu přivedeme k varu a přelijeme s ní čaj, který ponecháme v hrnku louhovat cca 3 minuty, potom ho přecedíme přes sítko. Do menšího hrnku vlijeme smetanu a vaříme. Jakmile přijde k varu, sundáme z plotny. Do horké smetany nalijeme čaj a přidáme rozlámané kousky čokolády. Mícháme, aby se čokoláda rozpustila. Přidáme máslo a mícháme, dokud není směs hladká.

  • 2

    Uložíme hmotu do chladničky a počkáme, dokud nevychladne. Jakmile je už tuhá, dobře ji promícháme a přidáme do ní kokosovou smetanu. Stále mícháme.

  • 3

    Pečicí formu vyložíme alobalem, na něj rozetřeme umíchanou hmotu ve vrstvě silné asi 2 centimetry. V chladničce necháme asi 3 hodiny úplně ztuhnout. Nahřejeme nůž a ztuhlou hmotu krájíme na kousky velké 1 krát 3 centimetry. Obalujeme je v kakau. Necháme v chladnu.

Komentáře k receptu