Čajovo-čokoládové lanýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 6.1 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu přivedeme k varu a přelijeme s ní čaj, který ponecháme v hrnku louhovat cca 3 minuty, potom ho přecedíme přes sítko. Do menšího hrnku vlijeme smetanu a vaříme. Jakmile přijde k varu, sundáme z plotny. Do horké smetany nalijeme čaj a přidáme rozlámané kousky čokolády. Mícháme, aby se čokoláda rozpustila. Přidáme máslo a mícháme, dokud není směs hladká.
-
2
Uložíme hmotu do chladničky a počkáme, dokud nevychladne. Jakmile je už tuhá, dobře ji promícháme a přidáme do ní kokosovou smetanu. Stále mícháme.
-
3
Pečicí formu vyložíme alobalem, na něj rozetřeme umíchanou hmotu ve vrstvě silné asi 2 centimetry. V chladničce necháme asi 3 hodiny úplně ztuhnout. Nahřejeme nůž a ztuhlou hmotu krájíme na kousky velké 1 krát 3 centimetry. Obalujeme je v kakau. Necháme v chladnu.