Králík se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 750 g Králičí maso
  • 100 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kari koření
  • 3 g Zázvor mletý
  • 5 g Šalvěj sušená
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 100 g Petržel kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 50 plátek Celer bulvový
  • 1 l Voda pitná
  • 8 dkg Máslo čerstvé
  • 10 dkg Slanina vepřová
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 865 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 186.5 mg
  • Draslík 1024.3 mg
  • Vláknina 5450.8 mg
  • Vitamín A 5450.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Nakrájenou zeleninu osmažíme na másle do červena, dáme stranou a v tuku smažíme králíka.

  • 2

    Přisypeme nakrájenou cibuli, okořeníme, osolíme a za občasného podlévání podusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu dáme vysmahnout, zalijeme vodou a podlijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Provaříme, scedíme, vložíme zbylou vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostičky. Podle chuti dokořeníme, okyselíme octem, maso pokrájíme na porce.

Komentáře k receptu