Králík se zakysanou smetanou
Suroviny
- 100 g Cibule
- 750 g Králičí maso
- 100 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 2 g Kari koření
- 3 g Zázvor mletý
- 5 g Šalvěj sušená
- 300 g Zakysaná smetana
- 100 g Petržel kořen
- 1 ks Bobkový list
- 50 plátek Celer bulvový
- 1 l Voda pitná
- 8 dkg Máslo čerstvé
- 10 dkg Slanina vepřová
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 111 g
- Sodík 865 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 186.5 mg
- Draslík 1024.3 mg
- Vláknina 5450.8 mg
- Vitamín A 5450.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Nakrájenou zeleninu osmažíme na másle do červena, dáme stranou a v tuku smažíme králíka.
-
2
Přisypeme nakrájenou cibuli, okořeníme, osolíme a za občasného podlévání podusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu dáme vysmahnout, zalijeme vodou a podlijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Provaříme, scedíme, vložíme zbylou vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostičky. Podle chuti dokořeníme, okyselíme octem, maso pokrájíme na porce.