Nákyp kokosový se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 11 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 168.9 mg
- Draslík 28 mg
- Vláknina 8917 mg
- Vitamín A 8917 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme misky z varného skla - 8 kusů. Do malého hrnce nasypeme krystalový cukr a vodu, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme, až se směs zabarví do zlatohnědé barvy.
-
2
Hrnec odstavíme a jeho dno dáme do nádoby se studenou vodou. Na dno připravených varných misek nalijeme karamel.
-
3
Do hrnce, ve kterém jsme připravovali karamel, přidáme vodu, kokos a zahříváme, dokud se kokos nerozpustí. Do misky dáme celá vejce, žloutky, moučkový cukr a našleháme. Přidáme horké kokosové mléko a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme smetanu a přecedíme směs do džbánku.
-
4
Misky dáme do pekáče a nalijeme do pekáče studenou vodu, aby dosahovala do poloviny misek. Do misek s karamelem nalijeme směs na nákyp, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme při 150 stupních Celsia 40 minut.
-
5
Poté vyndáme misky z trouby, dáme vychladnout a poté je dáme přes noc do lednice.
-
6
Při podávání je vyklopíme na talíř a podáváme posypané kokosem.