Papriky plněné zeleninou
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 250 g Mrkev kořen
- 100 g Rajčata
- 200 g Rýže dušená
- 8 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 50 g Petržel kudrnka
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Paprika zelená
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Voda pitná
- 2 dl Smetana sladká 12%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 25 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 116.6 mg
- Draslík 313.4 mg
- Vláknina 9947.5 mg
- Vitamín A 9947.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nakrájenou mrkev a zakryté podusíme asi 5 minut. Přidáme dušenou rýži, nasekanou petrželku, sůl, pepř a nakrájené rajče. Papriky seřízneme a zbavíme jádřinců, osolíme a naplníme připravenou směsí. Postavíme do hrnce otvory nahoru, zakryjeme zpět otvory seříznutým vrškem, zalijeme do poloviny výšky paprik vodou a zakryté pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Mezitím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme trochou vody a smetanou, necháme povařit. Do odstavené omáčky vmícháme žloutek a omáčkou přelijeme jednotlivé porce paprik na talíři.