Alpská skopová žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 600 g Skopová žebra
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 822 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 728 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 397.4 mg
  • Draslík 172.4 mg
  • Vláknina 4380.2 mg
  • Vitamín A 4380.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na polovině másla zprudka osmažíme. Zalijeme horkou vodou a podusíme doměkka.

  • 2

    Zatím oloupeme,nakrájíme cibule, v malém množství vody je uvaříme doměkka a propasírujeme přes síto. Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou smícháme s cibulovou kaší, zamícháme a přilijeme smetanu. Kaše musí být hustá, proto přimícháme žloutky s polovinou sýra.

  • 3

    Kotlety dáme na vymaštěný pekáček, potřeme cibulovou kaší, zasypeme strouhankou a sýrem, pokapeme tukem a chvíli zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu