Alpská skopová žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 822 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 62 g
- Sodík 728 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 397.4 mg
- Draslík 172.4 mg
- Vláknina 4380.2 mg
- Vitamín A 4380.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na polovině másla zprudka osmažíme. Zalijeme horkou vodou a podusíme doměkka.
-
2
Zatím oloupeme,nakrájíme cibule, v malém množství vody je uvaříme doměkka a propasírujeme přes síto. Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou smícháme s cibulovou kaší, zamícháme a přilijeme smetanu. Kaše musí být hustá, proto přimícháme žloutky s polovinou sýra.
-
3
Kotlety dáme na vymaštěný pekáček, potřeme cibulovou kaší, zasypeme strouhankou a sýrem, pokapeme tukem a chvíli zapečeme v troubě.