Bramborové gnocci s uzeným masem.
Suroviny
- 500 g Brambory
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Rajčata
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 400 g Moravské uzené maso
- 200 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Lusky fazolové mražené
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 876 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 51 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 225.1 mg
- Draslík 697.7 mg
- Vláknina 8432 mg
- Vitamín A 8432 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku nalijeme 1 l vody, dáme uzené maso, uvaříme doměkka, vývar necháme k dalšímu použití.
-
2
Do hrnce nalijeme 2 l vody, dáme 1 lžičku solí, přidáme brambory ve slupce a uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a propasírujeme. Přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, sůl, rukou vypracujeme těsto, z kterého tvarujeme noky a uvaříme je v hrnci s osolenou vodou. Vaříme asi 3-4 minuty. Potom je scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a udržujeme teplé.
-
3
Omáčka: V pánvi na rozpáleném másle dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, rozpůlená cherry rajčata, lusky, vše podusíme, zalijeme vývarem z uzeného masa, osolíme, opepříme, povaříme. Nakonec vylijeme smetanu, omáčku přivedeme k varu a odstavíme.
-
4
Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky, v pánvi na rozpáleném másle opečeme, porce masa pokládáme na talíře, přidáme noky a zalijeme připravenou omáčkou.