Sekaná z hovězího masa se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Hovězí maso mleté
- 80 g Ovesné vločky
- 60 g Kečup
- 220 g Sýr Eidam cihla 45%
- 80 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Hořčice v prášku
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 32 g
- Sodík 961 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 158 mg
- Draslík 756.7 mg
- Vláknina 4777.1 mg
- Vitamín A 4777.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželovou nať nasekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme.
-
2
Mleté maso v míse posypeme ovesnými vločkami, přelijeme vroucí vodou a promícháme s cibulí, petrželovou natí, kečupem, solí, pepřem. Hmotu řádně promícháme, poté vyplníme chlebíčkovou formu, kterou jsme vymazali máslem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut.
-
3
V mezičase připravíme omáčku. V rendlíku smícháme nastrouhaný sýr, hořčičný prášek a smetanu, na mírném plameni za stálého šlehání necháme sýr rozpustit a vymícháme hladkou omáčku.
-
4
Upečenou sekanou vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.