Sekaná z hovězího masa se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 63 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 80 g Ovesné vločky
  • 60 g Kečup
  • 220 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 80 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 961 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 158 mg
  • Draslík 756.7 mg
  • Vláknina 4777.1 mg
  • Vitamín A 4777.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať nasekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme.

  • 2

    Mleté maso v míse posypeme ovesnými vločkami, přelijeme vroucí vodou a promícháme s cibulí, petrželovou natí, kečupem, solí, pepřem. Hmotu řádně promícháme, poté vyplníme chlebíčkovou formu, kterou jsme vymazali máslem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut.

  • 3

    V mezičase připravíme omáčku. V rendlíku smícháme nastrouhaný sýr, hořčičný prášek a smetanu, na mírném plameni za stálého šlehání necháme sýr rozpustit a vymícháme hladkou omáčku.

  • 4

    Upečenou sekanou vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu