Zapečený mořský jazyk s burskými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mořský jazyk
  • 120 g Ořechy burské pražené
  • 400 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 3 špetka Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 1114.3 mg
  • Vláknina 5577.8 mg
  • Vitamín A 5577.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořské jazyky opláchneme, osušíme a osolíme. Vyloupané burské oříšky rozdrtíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    V misce smícháme rozdrcené burské oříšky se smetanou, citronovou šťávou, zázvorem a cayennským pepřem.

  • 3

    Mořské jazyky narovnáme do máslem vymazaného pekáče, přelijeme burskou omáčkou a v předehřáté troubě pečeme zhruba 1/4 hodiny. Podáváme posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu