Filety ze štiky pečené se zeleninou
Suroviny
- 150 g Cuketa
- 80 g Máslo čerstvé
- 60 g Sýr Parmezán
- 600 g Štika obecná
- 100 g Strouhanka
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 41 g
- Sodík 611 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 149.2 mg
- Draslík 307.6 mg
- Vláknina 4472.1 mg
- Vitamín A 4472.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Štiku vyfiletujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semínka a nakrájíme na kostky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostičky, cuketu rozkrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme.
-
2
Na másle zpěníme cibuli, přidáme cuketu a papriku a za stálého míchání smažíme do změknutí. Poté vmícháme rajčata, pepř a dusíme bez poklice, až se tekutina vydusí, občas promícháme.
-
3
Do olejem vymazané zapékací mísy poskládáme filé ze štiky, překryjeme směsí zeleniny, přelijeme smetanou, zasypeme sýrem, petrželovou natí a strouhankou. Rybu pečeme v předehřáté troubě zhruba 1/2 hodiny. Servírujeme v míse, ve které se ryba pekla.