Skopová svíčková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 750 g Skopová plec
  • 50 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 5 g Tymián sušený
  • 4 g Pepř cayenský
  • 4 g Pepř černý celý
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 4.7 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 7 dl Vývar z hovězích kostí
  • 3 dl Smetana zakysaná 14%
  • 10 cl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 964 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 673.5 mg
  • Vláknina 5071.8 mg
  • Vitamín A 5071.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka na oleji

  • 2

    osmažíme. Na pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna osmahneme na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli, zalijeme studeným vývarem, vložíme všechno koření, citronovou kůru, sůl, maso, uvedeme do varu a dusíme. Připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, povaříme a zjemníme smetanou. Přidáme víno, scedíme a opět krátce povaříme.

Komentáře k receptu