Skopová svíčková
Suroviny
- 50 g Cibule
- 80 g Máslo čerstvé
- 750 g Skopová plec
- 50 g Slanina vepřová
- 5 g Sůl
- 150 g Zelenina kořenová
- 5 g Tymián sušený
- 4 g Pepř cayenský
- 4 g Pepř černý celý
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 4.7 ml Olej rostlinný
- 1 ks Citrony
- 1 ks Bobkový list
- 7 dl Vývar z hovězích kostí
- 3 dl Smetana zakysaná 14%
- 10 cl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 66 g
- Sodík 964 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 673.5 mg
- Vláknina 5071.8 mg
- Vitamín A 5071.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka na oleji
-
2
osmažíme. Na pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna osmahneme na plátky nakrájenou zeleninu a cibuli, zalijeme studeným vývarem, vložíme všechno koření, citronovou kůru, sůl, maso, uvedeme do varu a dusíme. Připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, povaříme a zjemníme smetanou. Přidáme víno, scedíme a opět krátce povaříme.