Těstoviny se smetanou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 100 g Lučina smetanový sýr
  • 100 g Hrášek mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 36.9 mg
  • Vláknina 6982.5 mg
  • Vitamín A 6982.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v hrnci s vařící a osolenou vodou, potom je scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a udržujeme teplé.

  • 2

    Mrkev očistíme, nakrájíme na úplně tenké kolečka a v pánvi na rozehřátém másle restujeme 2 minuty, přidáme hrášek a zase restujeme, aby hrášek změkl. Do horké mrkve v pánvi vysypeme uvařené těstoviny, osolíme, posypeme nakrájenou lučinou, zalijeme smetanou a hřejeme tak dlouho, aby se rozpustil sýr.

  • 3

    Připravené těstoviny pokládáme na mělký talíř a posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu