Bílé zelí dušené se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.2 kg Zelí hlávkové bílé
  • 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 8.9 mg
  • Draslík 511 mg
  • Vláknina 15033.1 mg
  • Vitamín A 15033.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 109.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme, odstraníme zvadlé a poškozené listy, a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    V hluboké pánvi rozpálíme sádlo, vsypeme zelí a cukr a na mírném plameni za stálého míchání smažíme, až zelí zezlátne. Pánev přiklopíme a alespoň deset minut dusíme. Poté zelí zalijeme smetanou, octem, osolíme, opepříme, promícháme a provaříme.

Komentáře k receptu