Jablečný koláč obrácený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1400 g Jablka
  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 8 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 80 g Čokoládové kousky
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 8 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 279.7 mg
  • Draslík 393 mg
  • Vláknina 9032.9 mg
  • Vitamín A 9032.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme, mouku promícháme s kypřícím práškem a přisypeme k vejcím, promícháme, postupně přilijeme vodu a olej, vypracujeme těsto. Jablka oloupeme, vydlabeme jádřince a nastrouháme nahrubo. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj poklademe jablka, zalijeme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 35 minut. Koláč vyndáme, smetanu trochu vyšleháme tak, aby z ní nebyla šlehačka, ale aby byla hustá, ale ještě trochu tekutá. Vychladlý koláč polijeme smetanou, posypeme čokoládovými hoblinkami a nakrájíme na porce. Upravíme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu