Zapečené kedlubny plněné masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 6 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Petržel - nať
  • 4 g Majoránka
  • 100 g Strouhanka
  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 8 ks Kedlubna
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1002 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 98.7 mg
  • Draslík 518.8 mg
  • Vláknina 7259.3 mg
  • Vitamín A 7259.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny seřízneme u kořene, aby měly základnu, na které budou stát. Z druhé strany vydlabeme vnitřek kedlubny, dužinu dáme do mísy. Vnitřek kedlubny posolíme.

  • 2

    Do mísy přidáme mleté maso, vejce, pepř, sůl, majoránku, nasekanou petrželku, podle potřeby zahustíme strouhankou, dokonale prohněteme. Hmotou naplníme kedlubny, pořádně umačkáme a kedlubny rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme do mírně vyhřáté trouby péct na 30 minut.

  • 3

    Mezitím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme smetanou, osolíme a ohříváme.

  • 4

    Když jsou kedlubny poloměkké, sejmeme alobal, kedlubny zalijeme smetanou a poklademe plátky másla. Pečeme ještě 15 minut a podáváme zalité hotovou omáčkou.

Komentáře k receptu