Zapečené kedlubny plněné masem
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 10 g Sůl
- 6 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Petržel - nať
- 4 g Majoránka
- 100 g Strouhanka
- 400 g Vepřové maso mleté
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 8 ks Kedlubna
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1002 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 98.7 mg
- Draslík 518.8 mg
- Vláknina 7259.3 mg
- Vitamín A 7259.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané kedlubny seřízneme u kořene, aby měly základnu, na které budou stát. Z druhé strany vydlabeme vnitřek kedlubny, dužinu dáme do mísy. Vnitřek kedlubny posolíme.
-
2
Do mísy přidáme mleté maso, vejce, pepř, sůl, majoránku, nasekanou petrželku, podle potřeby zahustíme strouhankou, dokonale prohněteme. Hmotou naplníme kedlubny, pořádně umačkáme a kedlubny rozložíme do máslem vymazaného pekáče. Podlijeme vodou, zakryjeme alobalem a dáme do mírně vyhřáté trouby péct na 30 minut.
-
3
Mezitím z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme smetanou, osolíme a ohříváme.
-
4
Když jsou kedlubny poloměkké, sejmeme alobal, kedlubny zalijeme smetanou a poklademe plátky másla. Pečeme ještě 15 minut a podáváme zalité hotovou omáčkou.