Skopové po staročesku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 52 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 576.2 mg
- Vláknina 3618.7 mg
- Vitamín A 3618.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso očistíme, pokrájené na kostky vložíme do vařící osolené vody se zeleninou, čtvrtinou dávky cibule, celým pepřem, česnekem a vaříme do měkka. Na másle zpěníme zbylou cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme studeným vývarem, rozšleháme a přivedeme do varu.
-
2
Dochutíme drceným česnekem, majoránkou, muškátovým květem a opět povaříme. Omáčku přecedíme, vrátíme uvařené maso.