Skopové po staročesku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Majoránka
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 3 g Muškátový květ
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Skopové maso přední
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 576.2 mg
  • Vláknina 3618.7 mg
  • Vitamín A 3618.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso očistíme, pokrájené na kostky vložíme do vařící osolené vody se zeleninou, čtvrtinou dávky cibule, celým pepřem, česnekem a vaříme do měkka. Na másle zpěníme zbylou cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme studeným vývarem, rozšleháme a přivedeme do varu.

  • 2

    Dochutíme drceným česnekem, majoránkou, muškátovým květem a opět povaříme. Omáčku přecedíme, vrátíme uvařené maso.

Komentáře k receptu