Kuřecí kousky v kořeněné smetanové omáčce
Suroviny
- 30 g Mandle
- 40 g Máslo čerstvé
- 1200 g Kuře
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Paprika mletá pálivá
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 68 g
- Sodík 410 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 262 mg
- Draslík 667.9 mg
- Vláknina 3083 mg
- Vitamín A 3083 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 76.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené kuře rozdělíme na menší kousky a osolíme.
-
2
V kastrole na polovině másla a oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme kari koření, papriku, zázvor a vložíme kousky kuřete. Přidáme zbylý tuk a maso osmažíme po všech stranách. Podlijeme vodou, přisolíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka.
-
3
Potom do šťávy vmícháme smetanu a znovu přivedeme téměř k varu. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Kousky kuřete ozdobíme oloupanými, nasucho opraženými mandlemi a podáváme v kořeněné omáčce.
-
5
Vhodnou přílohou je rýže.