Kuřecí kousky v kořeněné smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 262 mg
  • Draslík 667.9 mg
  • Vláknina 3083 mg
  • Vitamín A 3083 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 76.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené kuře rozdělíme na menší kousky a osolíme.

  • 2

    V kastrole na polovině másla a oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme kari koření, papriku, zázvor a vložíme kousky kuřete. Přidáme zbylý tuk a maso osmažíme po všech stranách. Podlijeme vodou, přisolíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 3

    Potom do šťávy vmícháme smetanu a znovu přivedeme téměř k varu. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Kousky kuřete ozdobíme oloupanými, nasucho opraženými mandlemi a podáváme v kořeněné omáčce.

  • 5

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu