Jehněčí kýta podle barona

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 50 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 5 g Tymián sušený
  • 3 g Tymián sušený
  • 5 g Jalovec
  • 800 g Jehněčí kýta
  • 10 g Citronová kůra
  • 3 g Pepř černý celý
  • 200 ml Smetana zakysaná 14%
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Nové koření celé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 112.4 mg
  • Draslík 552.9 mg
  • Vláknina 5645.7 mg
  • Vitamín A 5645.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme nálev: Všechny suroviny krátce svaříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Omyté maso potřeme solí smíchanou s tlučeným jalovcem, pepřem, prošpikujeme slaninou. Kýtu dáme do keramické nádoby, zalijeme nálevem a necháme 8 hodin stát.

  • 3

    V hrnci podusíme očištěnou, nastrouhanou zeleninu, přidáme jalovec, tymián, cibuli, vložíme maso a opečeme. Zalijeme nálevem i se zeleninou a v troubě zapečeme doměkka. Maso vyjmeme a pokrájíme.

  • 4

    Do vydušené šťávy vlijeme kysanou smetanu s moukou a necháme přejít varem. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso vrátíme do omáčky.

Komentáře k receptu