Jehněčí po staročesku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Jehněčí maso
  • 5 g Sůl
  • 180 g Celer bulvový
  • 120 g Petržel kořen
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana zakysaná 14%
  • 40 ml Šťáva citrónová
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 6 ks Nové koření celé
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 141.3 mg
  • Draslík 730.4 mg
  • Vláknina 25965.3 mg
  • Vitamín A 25965.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1604 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a očistíme. Ve velkém hrnci uvedeme vodu k varu. Do vařící vody vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, cibuli, sůl, koření, maso a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na nudličky. Vývar scedíme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studeným přecezeným vývarem, mícháme dohladka. Povaříme, ochutíme solí a citronovou šťávou, opatrně zalijeme kysanou smetanou, necháme přejít varem a nakonec do omáčky vložíme maso.

Komentáře k receptu