Maďarský jehněčí paprikáš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 40 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 171.6 mg
- Draslík 131.3 mg
- Vláknina 2673.2 mg
- Vitamín A 2673.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1900.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme na kostky nakrájené maso. Osolíme a zvolna dusíme.
-
2
Když se šťáva vydusí, přidáme na kolečka nakrájené papriky a oloupaná rajčata. Podlijeme a dusíme doměkka. Poté zahustíme moukou rozkvedlanou se smetanou a krátce povaříme.