Bramborový paprikáš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 150 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 5 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 150 g Paprika zelená
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 824 mg
  • Vláknina 11971.7 mg
  • Vitamín A 11971.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme a zakryté dusíme přibližně 10 minut. Vsypememe prolisovaný česnek, kmín, nakrájenou papriku a rajčata, vše dusíme, až jsou brambory měkké, podle potřeby mírně podléváme. Vlijeme smetanu, smíchanou s moukou, povaříme do zhoustnutí. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu