Těstoviny s omáčky z hlívy ústřičné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Máslo bylinkové
  • 400 g Hlíva ústřičná
  • 1 g Majoránka
  • 20 g Česnek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 177.7 mg
  • Draslík 84.2 mg
  • Vláknina 969 mg
  • Vitamín A 969 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou, uvařené scedíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vysypeme do misky, ještě jednou podle vlastí chutě osolíme, polijeme olejem.

  • 2

    V pánvi zahřejeme máslo, osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na tenké nudličky nakrájené hlívy, na kolečka nakrájený česnek a vše dobře podusíme. Do smetany rozklepneme celé vejce, rozkvedláme vylijeme do pánve, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Na talíře naporcujeme teplé nudle, polijeme je hlívovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu