Těstoviny s omáčky z hlívy ústřičné
Suroviny
- 250 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
- 200 g Smetana 33% (šlehačka)
- 100 g Máslo bylinkové
- 400 g Hlíva ústřičná
- 1 g Majoránka
- 20 g Česnek
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Cibule
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 40 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 177.7 mg
- Draslík 84.2 mg
- Vláknina 969 mg
- Vitamín A 969 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou, uvařené scedíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vysypeme do misky, ještě jednou podle vlastí chutě osolíme, polijeme olejem.
-
2
V pánvi zahřejeme máslo, osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na tenké nudličky nakrájené hlívy, na kolečka nakrájený česnek a vše dobře podusíme. Do smetany rozklepneme celé vejce, rozkvedláme vylijeme do pánve, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.
-
3
Na talíře naporcujeme teplé nudle, polijeme je hlívovou omáčkou a podáváme.