Tříbarevná zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 21 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 75.4 mg
- Draslík 333.9 mg
- Vláknina 3330 mg
- Vitamín A 3330 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na biskupský chlebíček vychladíme. Do misky vložíme nakrájené meruňky, kandované třešně a kandovanou kůru. Přilijeme rum a dobře
-
2
promícháme a necháme nasáknout. Mezitím připravíme zmrzlinové vrstvy.
-
3
Necháme zmrzliny změknout. Vanilkovou zmrzlinu stejnoměrně rozetřeme na dno vychlazené formy. Dáme zmrazit, až směs ztuhne.
-
4
Do ušlehané šlehačky vmícháme ovocnou a rumovou směs. Tuto druhou směs rozetřeme do formy a uhladíme povrch. Dáme směs opět mrazit, až ztuhne.
-
5
Jahodovou zmrzlinu necháme změknout, pak ji rozetřeme stejnoměrně na ovocnou vrstvu. Vše přikryjeme a necháme mrazit 8 hodin.
-
6
Formu ponoříme do teplé vody a potom vyklopíme na mísu. Nakrájíme a ihned podáváme.