Tříbarevná zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Meruňky sušené
  • 30 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 30 g Třešně kandované
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Zmrzlina vanilková
  • 600 ml Zmrzlina jahodová
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 75.4 mg
  • Draslík 333.9 mg
  • Vláknina 3330 mg
  • Vitamín A 3330 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na biskupský chlebíček vychladíme. Do misky vložíme nakrájené meruňky, kandované třešně a kandovanou kůru. Přilijeme rum a dobře

  • 2

    promícháme a necháme nasáknout. Mezitím připravíme zmrzlinové vrstvy.

  • 3

    Necháme zmrzliny změknout. Vanilkovou zmrzlinu stejnoměrně rozetřeme na dno vychlazené formy. Dáme zmrazit, až směs ztuhne.

  • 4

    Do ušlehané šlehačky vmícháme ovocnou a rumovou směs. Tuto druhou směs rozetřeme do formy a uhladíme povrch. Dáme směs opět mrazit, až ztuhne.

  • 5

    Jahodovou zmrzlinu necháme změknout, pak ji rozetřeme stejnoměrně na ovocnou vrstvu. Vše přikryjeme a necháme mrazit 8 hodin.

  • 6

    Formu ponoříme do teplé vody a potom vyklopíme na mísu. Nakrájíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu