Krémová kokosová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 200 g Kokos strouhaný
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 368.2 mg
  • Draslík 26.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 374.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Metličkou vyšleháme do pěny žloutky a cukr.

  • 2

    Uvedeme mléko a kokos téměř k varu. Vše rozmixujeme. Trochu horkého mléka vlijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme zbylé mléko.

  • 3

    Všechno vlijeme zpět do hrnce a zvolna zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna. Směs se nesmí vařit.

  • 4

    Hmotu necháme vychladnout a přimícháme ušlehanou šlehačku. Vše vlijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Potom směs přendáme do mísy a šleháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Mrazíme 2 hodiny. Znovu rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyjmeme 30 minut před podáváním.

Komentáře k receptu