Grilovaný krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr vanilka
  • 60 g Cukr krupice
  • 600 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 360.8 mg
  • Draslík 22 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formičky lehce vymažeme máslem. Žloutky ušleháme s vanilkovým cukrem. Zahřejeme smetanu téměř k varu, a potom do ní za stálého míchání vlijeme žloutky.

  • 2

    Smetanu se žloutky rozdělíme do formiček. Vložíme do pekáče a přidáme tolik horké vody, aby sahala do poloviny formiček. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C asi 25 minut, až je povrch pevný na dotek. Necháme vychladnout.

  • 3

    Ztuhlý krém stejnoměrně posypeme přírodním cukrem. Dáme ho pod horký gril, až cukr roztaje a zkaramelizuje na výrazně hnědý odstín.

Komentáře k receptu