Čokoládová mísa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 27 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 314.7 mg
- Draslík 81.8 mg
- Vláknina 6300 mg
- Vitamín A 6300 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládu rozpustíme s koňakem a nad kastrolem s horkou vodou ji mírně zahřejeme. Necháme prochladnout.
-
2
Ve vodě namočíme želatinou. Promícháme a necháme stát asi
-
3
10 minut, až želatina nabobtná. Misku postavíme do nádoby s horkou vodou a mírně zahříváme, až se rozpustí.
-
4
Smícháme vejce, žloutky a cukr a směs ve vodní páře šleháme do pěny. Všleháme rozpuštěnou želatinu.
-
5
Šlehačku vmícháme do vychladlé čokolády, a poté do vaječného základu. Opatrně vlijeme do mísy a necháme ztuhnout v chladničce.