Dvoubarevný zmrzlinový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 36 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 152.8 mg
- Draslík 77.1 mg
- Vláknina 4096.2 mg
- Vitamín A 4096.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uděláme vrstvy z čokolády na vaření: rozlámeme čokoládu na kousky, přidáme koňak a dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Mírně zahřejeme, aby se rozpustila, potom ji necháme prochladnout.
-
2
Formu na chlebíček vyložíme fólií. Odložíme stranou.
-
3
Vejce dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Ušleháme do pěny a dohusta, až za metlou vzniká brázda. Sejmeme ze sporáku a šleháme do vystydnutí.
-
4
Šleháme šlehačku, až začne držet tvar. Do prochladlé čokoládové hmoty přidáme našlehaná vejce, poté vmícháme šlehačku.
-
5
Polovinu čokoládové hmoty nalijeme do připravené formy a dáme asi na 15 minut do mrazničky. Zbývající směs uschováme.
-
6
Zatím připravíme stejným způsobem bílou čokoládovou vrstvu.
-
7
Nalijeme bílou i čokoládovou vrstvu na ztuhlou vrstvu ve formě a dáme mrazit 15 minut.
-
8
Na bílou vrstvu rozetřeme druhou část tmavé vrstvy a zmrazíme asi 30 minut, až je vrstva dost tuhá, aby se dala krájet.
-
9
Formu převrátíme na podávací mísu a odstraníme fólii. Ozdobíme nastříkanými pusinkami šlehačky, nastrouhanou čokoládou a větvičkami máty.