Dvoubarevný zmrzlinový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Čokoláda na vaření
  • 90 g Čokoláda bílá
  • 40 g Čokoláda hořká
  • 10 g Máta
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 152.8 mg
  • Draslík 77.1 mg
  • Vláknina 4096.2 mg
  • Vitamín A 4096.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uděláme vrstvy z čokolády na vaření: rozlámeme čokoládu na kousky, přidáme koňak a dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Mírně zahřejeme, aby se rozpustila, potom ji necháme prochladnout.

  • 2

    Formu na chlebíček vyložíme fólií. Odložíme stranou.

  • 3

    Vejce dáme do misky nad nádobu s horkou vodou. Ušleháme do pěny a dohusta, až za metlou vzniká brázda. Sejmeme ze sporáku a šleháme do vystydnutí.

  • 4

    Šleháme šlehačku, až začne držet tvar. Do prochladlé čokoládové hmoty přidáme našlehaná vejce, poté vmícháme šlehačku.

  • 5

    Polovinu čokoládové hmoty nalijeme do připravené formy a dáme asi na 15 minut do mrazničky. Zbývající směs uschováme.

  • 6

    Zatím připravíme stejným způsobem bílou čokoládovou vrstvu.

  • 7

    Nalijeme bílou i čokoládovou vrstvu na ztuhlou vrstvu ve formě a dáme mrazit 15 minut.

  • 8

    Na bílou vrstvu rozetřeme druhou část tmavé vrstvy a zmrazíme asi 30 minut, až je vrstva dost tuhá, aby se dala krájet.

  • 9

    Formu převrátíme na podávací mísu a odstraníme fólii. Ozdobíme nastříkanými pusinkami šlehačky, nastrouhanou čokoládou a větvičkami máty.

Komentáře k receptu