Nepečený čokoládový koláč
Suroviny
- 125 g Čokoláda na vaření
- 250 g Tvaroh tučný
- 60 g Cukr krupice
- 30 g Čokoláda hořká
- 125 g Müsli čokoládové
- 90 g Máslo čerstvé
- 30 g Cukr krupice
- 30 g Čokoláda hořká
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Želatina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 43 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 151.4 mg
- Draslík 61.7 mg
- Vláknina 5956.3 mg
- Vitamín A 5956.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 107.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Korpus: smícháme müsli, máslo a cukr a stejnoměrně vyložíme dno formy. Vychladíme.
-
2
Rozpustíme čokoládu, občas zamícháme. Necháme prochladnout.
-
3
Odměřené množství vody smícháme s želatinou. Necháme stát 10 minut, až želatina nabobtná. Postavíme misku do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí.
-
4
Tvaroh vyšleháme dohladka. Přidáme žloutky a cukr a dále šleháme. Přimícháme zakysanou smetanu, změklou čokoládu, nasekanou čokoládu a želatinu. Dobře promícháme.
-
5
Ušleháme z bílků tuhý sníh a vmícháme jej opatrně do čokoládového krěmu. Krém nalijeme na dno z müsli a vychladíme do ztuhnutí.
-
6
Na koláč nastříkáme pusinky ze šlehačky a ozdobíme čokoládovými hoblinami.