Čokoládový šálek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 1 g Tresť vanilková
  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Káva Espresso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 153.2 mg
  • Draslík 42.6 mg
  • Vláknina 4200 mg
  • Vitamín A 4200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekanou čokoládu dáme do nádoby se silnou kávou. Za stálého míchání mírně zahřejeme, až se čokoláda rozpustí.

  • 2

    Čokoládu necháme lehce vychladnout, pak do něj přidáme máslo, vanilkovou tresť, žloutky a dobře promícháme.

  • 3

    Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do čokoládového krému. Krém rozdělíme do 6 malých hrnečků na pudink nebo jiných misek a necháme asi 8 hodin vychladnout.

  • 4

    Před podáváním ozdobíme každý hrneček pusinkou ze šlehačky.

Komentáře k receptu