Zelné listy plněné masovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Vepřový bok
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 100 g Párky telecí
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Rýže dušená
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Zelí hlávkové bílé
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Zelí kysané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 86.3 mg
  • Draslík 214.7 mg
  • Vláknina 9968.8 mg
  • Vitamín A 9968.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček, párky a slaninu umeleme na nasovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem, důkladně prohněteme a necháme odležet. Mezitím v kastrolu osmahneme na oleji mletou papriku, přidáme kysané zelí a promícháme. K masové směsi přimícháme vejce, vytvoříme 8 válečků, ty zabalíme do zelných listů, spařených v horké vodě, ovážeme. Závitky vložíme do kastrolu se zelím a zakryté dusíme přibližně hodinu. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do zelí, necháme povařit. Dosolíme, zjemníme smetanou, necháme prohřát, aby pokrm byl horký, ale už nevaříme.

Komentáře k receptu