Roláda s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 10 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 125.2 mg
- Vláknina 2775 mg
- Vitamín A 2775 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vymažeme plech a vyložíme ho papírem na pečení.
-
2
Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Za stálého šlehání přidáváme po lžičkách cukr, až je sníh tuhý a lesklý.
-
3
Sníh rozetřeme na papír na pečení. Posypeme nakrájenými mandlemi.
-
4
Pečeme na horní mřížce v troubě vyhřáté na 220 °C dozlatova, asi 10 minut. Stáhneme teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení, až je sníh pevný na dotek.
-
5
Odstraníme papír a lehce přeložíme po délce na polovinu. Přeložený plát zabalíme do papíru z pečení a necháme vychladnout.
-
6
Sejmeme papír, korpus rozevřeme a naplníme ho ušlehanou šlehačkou
-
7
a nakrájenými jahodami.
-
8
Opět srolujeme. Zabalíme do papíru na pečení a vložíme na 30 minut do chladničky. Před podáváním roládu lehce pocukrujeme.