Makarony ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Špagety, Makarony
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1010 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 988 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 175.5 mg
  • Draslík 485.1 mg
  • Vláknina 7392.4 mg
  • Vitamín A 7392.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s částí nasekané petrželky a rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.

  • 2

    Zakysanou smetanu rozmícháme se smetanou ke šlehání, solí, prolisovaným česnekem a zbylou nasekanou petrželkou. Směs nalijeme na makarony a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu