Králičí stehna se slaninou na rozmarýnu
Suroviny
- 250 g Rýže loupaná
- 450 ml Víno bílé
- 450 ml Voda pitná
- 60 ml Olej rostlinný
- 250 ml Smetana zakysaná 14%
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Šalotka
- 4 ks Rozmarýn čerstvý
- 4 ks Králičí stehna
- 1 ks Bujón slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 8 plátek Anglická slanina
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 43 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 25.4 mg
- Draslík 570.5 mg
- Vláknina 9383.1 mg
- Vitamín A 9383.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě uvaříme drůbeží bujón. Dva stroužky česneku prolisujeme, šalotky nakrájíme nadrobno.
-
2
Králičí stehna očistíme, osolíme, opepříme, na každé stehno položíme snítku rozmarýnu a maso obalíme plátky slaniny, připevníme jehlou a na oleji osmažíme. Přidáme prolisovaný česnek, podlijeme 200 ml vína a 200 ml vývaru a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 200°C zhruba hodinu.
-
3
Na másle orestujeme šalotku s česnekem, přidáme rýži, přimícháme zbylé víno a vývar a zhruba 20 minut dusíme.
-
4
Upečené maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme smetanu a povaříme.
-
5
Maso podáváme přelité omáčkou s dušenou rýží.