Králičí stehna se slaninou na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rýže loupaná
  • 450 ml Víno bílé
  • 450 ml Voda pitná
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Smetana zakysaná 14%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 4 ks Králičí stehna
  • 1 ks Bujón slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 25.4 mg
  • Draslík 570.5 mg
  • Vláknina 9383.1 mg
  • Vitamín A 9383.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě uvaříme drůbeží bujón. Dva stroužky česneku prolisujeme, šalotky nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Králičí stehna očistíme, osolíme, opepříme, na každé stehno položíme snítku rozmarýnu a maso obalíme plátky slaniny, připevníme jehlou a na oleji osmažíme. Přidáme prolisovaný česnek, podlijeme 200 ml vína a 200 ml vývaru a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 200°C zhruba hodinu.

  • 3

    Na másle orestujeme šalotku s česnekem, přidáme rýži, přimícháme zbylé víno a vývar a zhruba 20 minut dusíme.

  • 4

    Upečené maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme smetanu a povaříme.

  • 5

    Maso podáváme přelité omáčkou s dušenou rýží.

Komentáře k receptu