Havajský řízek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ananas
  • 600 g Vepřová kýta
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 119.8 mg
  • Draslík 623.4 mg
  • Vláknina 393.3 mg
  • Vitamín A 393.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Opékáme na rozpáleném oleji na pánvi asi 8 minut. Měkké maso vyjmeme a uchováme na teplém místě.

  • 2

    Ve výpeku v pánvi opečeme po obou stranách mírně osolená kolečka oloupaného ananasu.

  • 3

    Na každý plátek masa položíme kolečko ananasu.

  • 4

    V kastrůlku na troše oleje rozpustíme kari koření, podlijeme vínem a povaříme 1 minutu. Do směsi zašleháme zakysanou smetanu.

  • 5

    Maso upravíme na talíře a podlijeme šťávou.

Komentáře k receptu