Pěna z broskví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 11 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 34.4 mg
- Draslík 411.3 mg
- Vláknina 5950 mg
- Vitamín A 5950 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 431.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve omyjeme, oloupeme, vypeckujeme a rozmixujeme.
-
2
Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něho polovinu cukru. Zbylý cukr přimícháme do broskvové kaše spolu se sněhem a ušlehanou smetanou. Mícháme zlehka, aby pěna zůstala mramorovaná.
-
3
Nakonec pěnu rozdělíme do pohárů a ozdobíme čerstvými třešněni.