Burgské kotlety na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Zelí kysané
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 500 g Vepřové kotlety
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 70.8 mg
  • Draslík 529.6 mg
  • Vláknina 6035 mg
  • Vitamín A 6035 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a orestujeme. Na tento základ vložíme naklepané, nasolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme, průběžně podléváme vodou. Když je maso poloměkké, přidáme uzené maso nakrájené na kostky a kysané zelí a společně dodusíme doměkka. Když je maso hotové, zalijeme smetanou, necháme chvíli povařit, případně dosolíme a podáváme.

Komentáře k receptu