Vanilkové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 23 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 126.8 mg
- Draslík 26.3 mg
- Vláknina 1548.3 mg
- Vitamín A 1548.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krém: smícháme vejce, cukr, mouku a trochu mléka. Zbytek mléka nalijeme do kastrolu se silným dnem a přivedeme téměř k varu. Za stálého šlehání vlijeme vaječnou směs. Zvolna vaříme 20 minut.
-
2
Odložíme jej stranou.
-
3
Těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký obdélník 28x33 cm. Položíme jej na plech vypláchnutý studenou vodou.
-
4
Těsto propícháme vidličkou. Pečeme 10-15 minut v troubě předehřáté na 220°C (plyn 7) dokřupava a dozlatova.
-
5
Vyjmeme z trouby a necháme chladnout. Potom snížíme teplotu trouby na 180°C (plyn 4). Placku z těsta seřízneme na čtverec, ten na 3 stejné obdélníky široké 10 cm.
-
6
Smícháme moučkovy cukr s vodou a touto polevou potřeme 1 obdélník, který dáme na plech.
-
7
Pečeme 2 minuty, až se poleva začne trochu lesknout a ztvrdne. Necháme vychladnout.
-
8
Druhý obdélník dáme na vál. Potřeme jej stejnoměrně džemem a šlehačkou. Na něj položíme třetí obdélník a potřeme jej cukrářským krémem.
-
9
Nahoru položíme obdélník s polevou a po stranách jej posypeme drobečky z těsta.
-
10
Řezy necháme v chladničce do doby, než je budeme podávat.